Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Dag 9 - Husleverans

Onsdagen den 12 Augusti var dagen som vi hade längtat efter så himla länge. Då huset kom! Klockan 7 på morgonen var vi ute på tomten för att följa ett par timmar lossningen av material innan vi var tvugna att åka till våra jobb och ha en himla massa möten. Lastbilen hade egentligen två släp men kunde inte vända med båda så han släppte ett nere på gården och åkte upp med ett till och börja med. Sedan fick de lasta om till det första släpet igen och åka upp igen med materialet.
 
Han som körde hjullastaren hade beställt en för liten sådan egentligen så vi var oroliga för att allt material inte skulle komma helt ur lastbilen men det gick faktiskt bra. Inga missöden inträffade i detta skedet.
Vi hade åkte och hämtat pallar hos Davids morbror dagen innan och tur var det för allt material hade inte någon pall under sig.
Lite takgips...
Och här lastas materialet om som ska upp till huset. Mycket material är med andra ord på plats men mycket saknas fortfarande. Fönster och dörrar har hunnit komma på plats men i övrigt så får vi beställa med tiden. T.ex. ska trappan beställas 10 veckor innan det ska användas, köket 8 veckor. Så vi bör planera en del hur fort/långsamt saker och ting kommer ta. Man vill ju samtidigt inte ha för mycket material liggande som har risken för att skadas eller bli dåligt.

Kommentera här: