Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Dag 3 & 4

Igår var vi inne på dag 3 med husbygget. Dock hade vi tyvärr inte vädret med oss och vid första trippen ut strax innan klockan nio på morgonen så öste det ned riktigt ordentligt. 
När vi väl kom ut så såg det ut så här och inga hantverkare var på plats. Det såg heller inte ut som at det hade hänt så mycket från dagen innan så vi tänkte att det kanske inte skulle bli något mer gjort. Något besvikna åkte vi hem igen, bytte om och åkte och tränade istället med planen att åka ut strax efter lunch för att se om något ytterligare hade hänt.
Vid lunch hade dock desto mer hänt och det kändes som att saker hade börjat arta sig. Vi träffade även på rörmockarna på plats och vi fick även höra att snickaren skulle komma under dagen - dock verkade de inte ha kommit alls för när vi sedan dök upp strax innan fyra så var alla puts väck igen och det såg ungefär likadant ut som vid lunch.
Det hade blivit värsta lervällingen på tomten också, så nu väntar vi bara på att det ska torka upp, så det får gärna sluta regna tycker vi.
Vid åtta idag så åkte vi ut på besök igen och då hade det äntligen börjat hända grejer. Kanterna hade börjat komma upp och innehållet lika så. Vädret var lite bättre idag, men regnskurar kom det givetvis ändå.
Innerväggarna hade markerats ut och rördragningen hade börjats göra. Vi har läst en del om hur detta momentet går till, men jag har aldrig förstått hur otroligt snabbt det kan gå. De som var ute idag under dagen kändes otroligt proffsiga och väldigt nogranna så det blir nog bra. Det enda som inte var helt optimalt var att en detalj på ritningarna inte stämde överens mellan två olika. Jag håller dock tummarna på att det blev rätt.Sedan var vi även ute nu under eftermiddagen och då hade det kommit ännu längre. Hela ramen var ditbyggd och första lager med isolering har lagts över hela grunden.
Som sagt så verkar det bli något av detta trots allt. Nu håller vi tummarna på att det övriga arbetet går lika bra som det verkar ha gjort idag. För några fler troll vill vi inte ha i detta projekt.
Permalink Kategori: Huset Taggar: Bogla, drömmen, enthavs, fiskarhedenvillan, grunden, husbygge, huset, markarbete, nybyggnad; Kommentarer (0)

Kommentera här: