Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Dag 23

Då börjar vi närma oss halva vägen på entrepenaddelarna som vi har valt till när vi köpte huset. Vid denna tidpunkt hade nästan alla väggar blivit gipsade och man börjar verkligen se vart alla fönster och liknande ska vara. Vi har ju haft ganska så otur med vädret under både takläggning samt gipsning av utegipset och tyvärr har vi redan varit ute ett flertal vändor och tömt huset på vatten.
Värt det dock nu så här långt in i projektet. Fint blir det och jag blir mer och mer nöjd över våra val. Vårt hus! Vid den här tidpunkten längtade vi väldigt mycket efter att fönstrena skulle komma på plats och skydda huset lite ytterligare.
Vi har valt dit dekorfönster på båda sidor. I förslaget var det halvmånefönster, men för mig klingar det extremt mycket 90-tal och förlåt mig alla halvmånefönster-dyrkare där ute jag tycker inte att det är en form som passar ett sånt hus. Jag upplever att formen av en romb passar bättre och vinklarna återkommer i taken på ett fint sätt. Det var dessutom en stor prisskillnad. Ett halvmånefönster 25000kr tillskillnad från två rombfönster 6000 kr... Med tanke på formen återupptas så kändes valet självklart.

Dag 22

Måndag igen vilket innebar förutom att det var Davids födelsedag, att det skulle hända lite grejer på huset igen. Det är alltid så nu att varje helg så känns det lika surt att arbetet vid huset står still och att vi inte kan sätta igång ännu. Med andra ord gillar vi inte helger med tanke på den aspekten (annars älskar vi givetvis ledighet och allt vad det innebär). Hursomhaver så stod det idag på schemat att sätta mer gips, så det var det som hade hänt.
Baksidan på huset...
Ena sidan av huset...
Framsidan, hade de även börjat sätta upp reglar för dekorfönstret.
Och ytterligare en sida...
 
Mindre och mindre material behöver täckas numera, vilket känns otroligt skönt. Varje gång en hög försvinner så blir det ju bättre täckt på de befintliga högarna. Så nu hoppas vi att arbetet rullar på lite till! Vi ser verkligen fram emot detta projekt och hur det kommer fortgå!
 

Dag 19,20 & 21

Vi hade ju som sagt ganska så otur med vädret, samt ett väääldigt stort tak kom vi fram till. 4 dagar tog det nämligen för dem att få taket tätt.
Dag 20 blev det inga bilder, men istället blev det de dag 21. Då var taket färdigt och de hade även hunnit börja med utegipsen på nedervåningen.
Fint blir det! Precis som vi vill ha det!
 
Även om det mesta är idealiskt gjort så är det ändå vissa fel som vi har märkt av. Ett av de lättare sådana var att de hade missat att vi skulle ha ett överljus ovanför dörren. Efter en påminnelse om det var det tillrättat med gips och isolering.