Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Dag 15 - Lyft av takstolar

Då har vi äntligen kommit till dagen då takstolarna skulle lyftas på plats. Jag och David hade verkligen längtat till denna dagen. Och helst av allt ville vi inte arbeta alls så vi kunde vara med ute på tomten. Dock bestämde vi oss istället att åka ut på lunchen och kolla till hur det gick och det var verkligen roligt att se.
När vi kom ut på lunchen hade de bara hunnit med att lyfta på 3 takstolar och jag tänkte för mig själv att de hinner aldrig med resterande på en heldag. Dessutom under vår lunchtripp så lyckades kranfirman ha sönder en takstol när de lyfte den så de fick hämta dit virke som passade takstolen och laga den för att sedan kunna lyfta på den på konstruktionen.
När vi slutade för jobbet den dagen så trodde vi att de skulle ha åkt därifrån redan men när vi kommer ut är de fortfarande inte klara (de brukar sluta 16 och vi kom ut vid 17.30 ungefär) och de verkade som att de hade tänkt köra på upplevde vi så vi stannade där en stund. Här lyfts den sista utav de takstolarna på den ledden på plats.
Huset från en annan vinkel.
Då var det de små takstolarna på denna ledden som skulle upp på taket.
Keso (vår katt) var med och spanade så att de skötte sig ordentligt att bygga klart "hans katträd". Detta var förövrigt Kesos första besök på tomten och han hann till och med att spana in grannarnas baksida och hälsa på katternas kung i kvarteret (han tyckte verkligen inte om honom). 
När alla takstolar i mitten var på plats var det små takstolar som skulle möta de brutna taket så det blir ett snyggt och praktiskt möte. Vi är verkligen nöjda med vårt hus. För varje dag som går känns valet mer och mer rätt och trots att vi hade världens tidspress när vi skulle göra alla val så känns det riktigt bra i magen nu att se det. Det känns ungefär som när jag provade min bröllopsklänning, det är detta hus och inget annat. Bara mitt och Davids hus, som vi har längtat!

Kommentera här: