Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Dag 16 & 17

Dagen efter de hade lyft på takstolarna som förövrigt blev nästan 2 arbetsdagar i en lång, så hände det som ni kanske förstår inte särskilt mycket ute på tomten. Fredagen blev därför kortdag och de verkade som att de enbart byggde ställning den dagen. Dock under helgen var David uppe och inspekterade övervåningen en smula.
Bilderna ovan är på husets mittparti där trappan kommer upp och vårt blivande pysselrum/kontor ska vara. Jag ville gärna ha en central del i huset där hela familjen kan vara involverad. Om vi skulle få barn i framtiden vill jag inte ha ett rum som är "mitt" utan som ska vara familjens umgängesyta och som vi kan göra saker ihop. Eftersom både jag och David är väldigt kreativa människor så var detta en viktig del för oss och därför har vi prioriterat detta ganska så högt.
 
Under måndagen var det dags för kommuninspektion där de kollade in stommen och den blev klart godkänd med några punkter som hantverkarna inte hade hunnit med som vi skulle hålla utkik för. Under måndagen så reglade de upp de sista ytterväggarna på huset på ovanvåningens sidor, men de har vi inte bilder på.

Kommentera här: