Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Att välja belysning

Imorgon har vi genomgång av belysning och uttag med elektriker. Svårt det där att bestämma sig för ungefär hur möblemanget ska vara. Vart man tror att man kommer att behöva uttag osv. En annan puck som jag vet att jag lägger stor vikt vid är utebelysningen. Jag vill ha det snyggt, rent, gärna lite känsla av design. Jag har väl ganska höga krav och det är en arbetsskada. Under min tid på Konstsmide lärde jag mig precis hur jag INTE ville ha det samt har blivit ganska så känslig för hur högt eller lågt man sätter lamporna. Jag tycker det är jäkligt snyggt egentligen med väggbelysning problemet är bara det att vårt hus har väääldigt mycket fönster. Mycket fönster innebär lite väggyta. Liten väggyta innebär svårbelyst hus. Så efter en del funderingar och diskussioner så tror jag att vi får förmodligen lägga åt sidan det där med väggbelysning. Jag tror delvis att det kommer bli rätt mycket för mig att störa mig på och det kommer förmodligen aldrig kännas helt hundra.
 
Därför funderar vi just nu på markbelysning och belysa uppåt. Fördelen med detta är att vi inte behöver göra inköpet just nu utan vi kan vänta med det lite längre fram i tiden. Dock vill jag fortfarande ha någon form av belysning på verandan som ska vara praktisk, gärna snygg också förstås. Där har jag funderat lite på den moderna vega från Konstsmide 413-XXX. Jag hade förstås gärna haft den i kopparfärg, dock tror jag att David blir lättare att övertala om vi tar den galvaniserade istället. Dessutom passar det nog bättre in på huset.
 
Annars gillar jag monza - då det finns många i den serien och kan bygga på med i den övriga trädgården med tiden. Cremona är också en som jag har fastnat för med sina justerbara ljusbild. Monza, aka solen är något som jag redan har köpt. Dock blir den invändigt i huset istället. Vi hade tänkt oss i trappen faktiskt. Anledningen till varför jag kollar enbart på detta varumärke är enkel, jag har jobbat där och känner till det väl. Plus så har jag hunnit titta ut lite tidigare vad jag vill ha, men förstås så kan man säkert alltid ändra sig om man hittar något annat som faller en i smaken.
Permalink Kategori: Huset Taggar: 2016, Cremona, Konstsmide, Monza, Svanen, Vega, belysning, exteriör, fiskarhedenvillan, husbygge, huset; Kommentarer (0)

Kommentera här: