Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Husbygge vecka 22

Lite lagom sent så här med uppdateringen från vecka 22, men bättre sent än aldrig. Vi har slitit på ute vid huset och nu känns det som att det är hopp om det. Tänk att här ska vi bo sen. Rätt länge kvar säkerligen, men jag tror faktiskt att vi kan få stora delar av huset klart tills efter semestern. Hade ju varit najs med att göra några rum helt klara åtminstone, men vi får se i vilken takt vi orkar med det.
 
Denna vecka så fortsatte vi att måla huset. Både kortsidan blev nääästan helt färdigt och massa detaljer, som t.ex. knutbrädan bakom stupröret på baksidan av huset. Så vid detta tillfälle så var det bara 3 knutbrädor bakom stupränna kvar och en ytterligare väggyta bakom stupränna.  Jag inledde även denna vecka med sjukdom, men tisdagen så var jag så pass pigg så jag faktiskt åkte ut och målade väggytan på verandan (var hemma för att inte smitta ned andra med kräksjuka). Vid detta tillfälle var det faktiskt inte så himla mycket kvar att måla av första lagret, åtminstone inte om man tittar enbart på kvadratmetermängden, men så klart kommer det ta myycket tid ändå.
Vi fortsatte även lite mer inomhus, eftersom det är det som kommer göra så att vi faktiskt kan flytta in sen,  så vi ägnade mycket tid till att sätta OSB-skivor vid entrérna in till sovrummen, dock inte helt färdigt eftersom David tycker att sätta gips är så himla mycket roligare. Så det blev också mängder av gips som åkte upp. TUSEN skruvar skruvade vi i på 1 dag. Förstår ni hur otroligt mycket skruv det är? 
Sedan på söndagen så fortsatte vi med mer gipsande, och det blir verkligen så himla bra. Känns skönt att det blir mer rum av det. Nu när gipsen kommer på så känns det klart på något sätt och man tycker knappt att målning behövs, men självklart kommer vi att göra det också.
Det känns som att vi verkligen kommer trivas i vårt hus sedan när vi bor här. Mitt mål för i år är att vi ska ha flyttat in innan årets slut. Förmodligen kan det hända, men vi får se. Vi ska må bra i processen också och inte köra slut på oss totalt. Men detta är vår medicin efter vår förlust av vår dotter.
 

Kommentera här: