Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Husarbete under vecka 20

I onsdags i förra veckan så kom äntligen ISAB, för att spruta in lösull i huset. ISAB har ju egentligen en tid på 3 veckor som det tar från att man ringer och avropar lösullen, men tack vare att de hade lite tider lediga så kom de en och en halv vecka från att vi ringde och bokade vilket var fantastiskt bra i vårt fall. Elektrikern hade ju hunnit dra allt i huset så det var bara att tacka och ta emot. Killarna som kom var fruktansvärt duktiga och snabba och ett plus i kanten var absolut att de faktiskt till och med städade efter sig. Inte för att det hade blivit så stökigt men det var ändå lite arbete som vi slapp tack vare det.
 
Vi hade tagit ledigt under dagen och fortsatt att sätta OSB-skivor och gipsskivor på väggarna. Det tar tid, men det känns så fantastiskt bra samtidigt. Huset har blivit vår psykologiska medicin för att må bra och slippa tänka på allt som har varit jobbigt.
 
Efter en till kväll i huset hade vi dessutom lyckats arbeta bort hela 6 lappar från vår att göra lista på väggen!
 
Helgarbetet under lördagen stod målning högst upp på listan. David arbetade på kortsidan och jag arbetade på framsidan. Så snart är jag färdig med den lilla tredjedelen av väggen på framsidan. Jag hann även måla dubbelfönstrena också. På kvällen så fortsatte vi invändigt och då började vi arbeta på kupan och jag spacklade även det lilla rummet som vi har fått ordning på.David började även sätta OSB-skivor på den väggen.
Söndagen, igår alltså, så isolerade vi färdigt en av kupans väggar och satte färdigt OSB-skivor på den väggen som David hade börjat med på lördagen. Dessutom så fortsatte David att sätta upp OSB-skivor på ytterväggen på kupans baksida. Mycket figursågning, men det blir verkligen en helt annan känsla av rummet. Dock är det några osb-skivor kvar på den innan den delen också är färdig. Jag fortsatte även att isolera innerväggarna på övervåningen. Jag har lite kvar i den tredje och stora klädkammare, men sen är det endast tre väggar kvar att isolera på övervåningen.
Permalink Kategori: Huset Taggar: Bogla, ISAB, Svanen, fiskarhedenvillan, husbygge, isolering, livetpålandet, lösull, lösvirke, nybyggnad; Kommentarer (0)

Kommentera här: