Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Dag 11

Jag ligger rätt långt efter med inläggen just nu och det känns verkligen som evigheter sedan som det såg ut så här. Vi har ju faktiskt något som nästan liknar ett hus nu. Med tak och delvis gipsväggar... Men under dag 11 så såg det fortfarande ut så här. Stomresningen var mer eller mindre klar på nedervåningen. Vi bygger ett hus på 1,5 plan med masadtak så det blir ett ganska tungt hus med mycket vikt från taket. Dock syns inte något av den karaktären som huset kommer ha sen i detta läget, men det dröjde någon vecka innan vi börja få formen på huset på riktigt.
Entrén in till huset. Vi kommer även att ha en veranda här, men det blir nog inte högsta prioritet just nu.
I vardagsrummet kommer vi få vyn som vi kommer ha på baksidan. Vi kommer ha ett stort fönsterparti här, ett val som vi är riktigt nöjda med. Tänk var härligt att vakna upp och äta frukost till detta, vem kan vara stressad med allt detta vackra och lugna i sin närhet.
Vardagsrummet/köket kommer bli halva huset på nedervåningen. Vi ville ha en umgängesyta där även den/de som är i köket inte går miste om det sociala när man har hemma folk. Det är något som både jag och David är uppvuxna med att man går miste om och det var något som vi ville ändra på!
Sedan kommer vi till ett av de större rummen på nederplan. Här är tanken att vi ska kunna använda som hemmagym men även lite förvaringsutrymmen.
 
So far so good. Jag och David är väldigt nöjda med valet av hus. Det känns helt rätt och jag tror att vi kommer trivas som fisken i vattnet här ute i Bogla. Jag längtar tills vi får ta och börja även om det känns otroligt långt borta just nu.

Kommentera här: