Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Husbygge vecka 28 & 29

Vi har nu haft en semestervecka och både under den veckan och vår sista arbetsvecka hände det en hel del med huset trots att vi faktiskt var bortresa till viss del.
 
Under vecka 28 fortsatte vi med gymmet, att sätta osb-skivor på den sista väggen och det gick relativt smidigt faktiskt måste jag säga. Jag har definitivt blivit mer optimistisk på tanken att vi faktiskt skulle kunna flytta in till jul, om vi arbetar på det vill säga.
Vi fortsatte sedan med att gipsa väggarna i vårt framtida gym och fort gick det. Men otroligt många skruvar som skulle upp. Jag låg efter med skruvandet hela tiden i detta rum, orsaken var just pga. att det var lite mindre antal utsågningar/håltagningar vilket gjorde att David nästan bara behövde bära fram skivor snarare än mäta och greja.
Sen fortsatte vi att gipsa vardagsrummet/köket på väggarna. När vi hade satt alla gipsskivor på väggarna började vi att gipsa taket. En ganska så jobbig och omständig process. Under hela tiden så gick jag och hade träningsvärk i axlarna och David hade det nog ännu tuffare skulle jag gissa på som bar fram alla skivor. 7 rader satte vi första dagen. Andra dagen satte vi de resterande 7  raderna.
Och sen var det KLART! Eller klart och klart. Spacklas, slipas, målas ska det ju också göras förstås.
Sen isolerade vi hjärteväggen och började osb-skiva i hallen. Framåt går det ju även om det tar tid!
 
Känslan i huset blir bara bättre och bättre för varje dag vi är där ute och kör på. Tid tar det ju, men samtidigt så är vi ju själva och bygger. Vilken mäktig känsla det kommer bli sen när vi väl är klara och bor här, i vårt fina hus ute på landet.
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Ja vilket stolthet, att kunna säga att ni byggt det helt på egen hand

Kommentera här: