Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Mitt ♥ fyller år

Att man kan fästa sig så vid en annan människa som från början inte har en enda koppling till sig, det förundras jag för varje dag som går. Jag och David träffades för 6 år sedan lite drygt och han blev väldigt snabbt väldigt viktig för mig. Idag kan jag definitivt inte vara utan honom. Idag är det dessutom hans 32:a födelsedag och det uppmärksammades med både frukost på sängen samt paket och kort.
 
Grattis älskling ♥.  Nästa år så hoppas jag att din födelsedag firas i vårt hus istället!

Dag 12

Då var vi framme vid dag 12 på bygget och denna dagen minns jag att jag var en aning besviken på att det syntes inte lika stor skillnad som dagarna innan. De hade reglat upp mellanbjälklaget i det blivande pysselrummet/kontoret vid detta tillfälle samt stärkt byggnaden med ett par stålreglar där konstruktionen ska vara extra stark.
Vi hade vid detta tillfälle fortfarande svårt att tänka hur pass stort huset skulle bli, eller föreställa oss exakt hur det skulle kännas att ha de formen på plats. Något som vi skulle få erfara bara dagar ifrån detta datum. Jag måste säga att det är en extremt speciell process att få vara med om att se sitt hus byggas. Jag skulle tro att man skulle kunna jämföra det med någon slags graviditet. Att man väntar på att det ska bli färdigt, tänker tankar på hur det skulle vara att bo där. Titta på inredning samt trädgårdsdetaljer långt ifrån innan huset ens är färdigt. Lustig känsla det där, samtidigt är det riktigt gött att kunna veta mer eller mindre exakt vart alla kablar ligger i hela husets väggar.

Dag 11

Jag ligger rätt långt efter med inläggen just nu och det känns verkligen som evigheter sedan som det såg ut så här. Vi har ju faktiskt något som nästan liknar ett hus nu. Med tak och delvis gipsväggar... Men under dag 11 så såg det fortfarande ut så här. Stomresningen var mer eller mindre klar på nedervåningen. Vi bygger ett hus på 1,5 plan med masadtak så det blir ett ganska tungt hus med mycket vikt från taket. Dock syns inte något av den karaktären som huset kommer ha sen i detta läget, men det dröjde någon vecka innan vi börja få formen på huset på riktigt.
Entrén in till huset. Vi kommer även att ha en veranda här, men det blir nog inte högsta prioritet just nu.
I vardagsrummet kommer vi få vyn som vi kommer ha på baksidan. Vi kommer ha ett stort fönsterparti här, ett val som vi är riktigt nöjda med. Tänk var härligt att vakna upp och äta frukost till detta, vem kan vara stressad med allt detta vackra och lugna i sin närhet.
Vardagsrummet/köket kommer bli halva huset på nedervåningen. Vi ville ha en umgängesyta där även den/de som är i köket inte går miste om det sociala när man har hemma folk. Det är något som både jag och David är uppvuxna med att man går miste om och det var något som vi ville ändra på!
Sedan kommer vi till ett av de större rummen på nederplan. Här är tanken att vi ska kunna använda som hemmagym men även lite förvaringsutrymmen.
 
So far so good. Jag och David är väldigt nöjda med valet av hus. Det känns helt rätt och jag tror att vi kommer trivas som fisken i vattnet här ute i Bogla. Jag längtar tills vi får ta och börja även om det känns otroligt långt borta just nu.