Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Sista dagarna av semestern

Idag gjöts plattan, men eftersom det är lite fix med den under morgondagen i och med att vädret inte höll upp idag som vi hade hoppats på så tänkte jag göra en uppdatering om den imorgon istället. Efter vi hade stått ute på tomten och frusit i regnet (vi som vande oss vid varmt regn i Osaka) så åkte vi till Huskvarna stadsbiliotek och skaffade mig ett lånekort och sedan invigde jag den genom att låna den här boken. Jag köpte för ett år sedan tyg för att sy en klänning, problemet var bara den att det var för många krångliga begrepp för mig som mer eller mindre nybörjare och de stod tyvärr på engelska dessutom vilket gjorde det ännu mer problematiskt. Med andra ord tröttnade jag.
 
Nu tänkte jag dock ge det ett nytt försök för jag vill verkligen ha en klänning i de tyger som jag köpte för ett år sedan. Dessutom nu med lite nytt tyg i garderoben, både från Hjo och Japan, så tänkte jag att nu måste jag ta tummen ur. Så detta är förmodligen det jag kommer pyssla med de kommande dagarna på semestern. Jag har idag klippt ut alla mönsterdelar för klänningen som ni ser ovan. Jag gjorde med avsikt kjolen på klänningen lite kortare, så tanken är att det ska gå till knähöjd istället för 3-4 cm under knäet.
Permalink Kategori: Work In Progress Taggar: Huskvarna Bibliotek, Jenny Hellström, Sy! Från hood till skjortklänning, bok, diy, klänning, mönster, sy, symaskin; Kommentarer (0)

Hemma igen!

 
Jag har haft lite tidsinställda inlägg nu medans vi har varit halva jorden runt. Vi var i Japan, Osaka, i 10 nätter och verkligen haft en uppleveserik resa. Jag har aldrig varit där innan, inte ens i den världsdelen, och därför inte upplevt den japanska kulturen mer än via Pokémon, ポケモン,  under min barndom och Hello Kitty, ハローキティ,  i min tonår.
 
När jag träffade David så skröt han ganska så högt om när han var där sist och gick upp på Fuji,  富士山. Han berättade hur jobbigt det var och la till på slutet "Vissa av oss kom ju inte ens upp". Då tyckte jag att det var den mest B-iga raggningsrepliken, men nu i efterhand har jag fattat varför det blev en grej och det var för att hans bror ingick i den skaran som inte kom hela vägen upp. Förutom den historien så fick jag höra om hans upplevelser av den japanska kulturen och han sa väldigt ofta "Du måste se det någon dag". När jag tidigare i våras lyfte upp förslaget om att resa (fast det ursprungliga förslaget var Tokyo) till Japan så blev David eld och lågor och inom en vecka så var resan och hotellet bokat och betalat.
 
Fler bilder kommer när jag har hunnit gå igenom dem!
 
 

DIY - Summertime

Nu när ledigheterna är igångdragna så finns det så otroligt mycket man kan göra. Mest kreativ blir man ju när man har tiden för det - eller i alla fall så har man orken till att dra igång lite mer projekt än annars. Hittills har det ju inte varit så direkt härligt väder, men blir det en värmebölja kan man ju alltid tillverka glass av frukter samt yoghurt, pyssla till trädgården eller varför inte sy om ett plagg.
 
Pinterest är bra när man vill få tips på saker som man själv inte har tänkt på men här är lite härligheter som man kan dra igång nu om man känner sig sysslolös.
 
Här hittar du länkarna:
1, 2, 3, 4