Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Korg i hampa

Ännu en helg är till ända och imorgon är det en ny vecka att se fram emot. Hoppas verkligen att den kommande veckan blir bra mycket bättre än vad denna har varit. Det har varit lite för mycket motgångar för att det ska kännas som ett bra avslut på helgen. Ett av de pyssel som jag har haft för mig det senaste har varit en minikorg i hampa. Mest för att testa på materialet och se hur trevligt det var att arbeta med och gissa vad. Det har redan blivit betydligt mer i detta material. Ni får helt enkelt hålla utkik!
Permalink Kategori: Allmänt Taggar: Crochet, Inredning, Virkning, decoration, dekoration, diy, doityourself, hampa, korg, kreativitet, material, projekt, pyssla; Kommentarer (0)

DIY- Påskris

Nu är det ett tag sedan jag var inne här och skrev. Det har varit hektiska veckor med utbildning för min del och övertid för mannen vilket har gjort att inspirationen och motivationen till detta har sinat. Lika så har vi brottats med att vårt bygglov ska gå igenom, tyvärr verkar våra blivande grannar inte vara så positivt inställda till vårt bygge och det känns skittrist rent ut sagt. Dock försöker vi göra det bästa av situationen och göra det vi kan och sen släppa det på kvällarna.
 
Jag har pysslat en hel del, men ännu har inget påskpyssel blivit något av. Dock har jag nu letat reda på lite snygga påskris som jag tror att jag kommer försöka mig på någon dag. Är rätt sugen på att fixa ihop något med trollhassel, synd bara att det ska vara så bövlans dyrt att få tag på. Men om jag lyckas komma över det för en vettig peng så är ovanstående inspirationen i alla fall! Som vanligt hittar ni källan där nedanför (pinterest som vanligt).
1, 2, 3, 4
Permalink Kategori: DIY Inspiration Taggar: Inredning, Inspiration, allmänt, decoration, dekoration, diy, easter, fjäril, kycklingar, påsk, påskris, ägg; Kommentarer (0)

DIY - Snälla fjädrar

Förra påsken hade jag tänkt mig att göra det vackraste påskris-dekorationen som jag någonsin hade gjort. Jag hade tänkt att fylla detta med enhetliga påskfjädrar i pastellnyanser. Det skulle vara vuxet men ändå lekfullt. Så blev det aldrig för när jag väl skulle ta tummen ur så insåg jag i affären att alla påskfjädrar var från fåglar och inte syntetiska som jag hade tagit för givet att det var.
 
För några år sedan uppmärksammades en nyhet om hur man plockade dun från gåsar och ungefär ett år innan detta hände så har jag ändrat mina livsvanor rätt rejält. Som djurvän och vegetarian så försöker jag ta avstånd i den mån som jag känner till och när jag hittar saker som jag inte gillar försöker jag ta avstånd ifrån det. Så när jag förstod att mitt påskris aldrig skulle bli djurvänligt med de fjädrar som finns i affären så känner jag nu i år att det är dags att göra egna. Exakt hur de ska se ut ännu har jag inte bestämt, men jag råder er andra också att tänka till innan ni köper de fjädrar ni hittar i affären för de som du hittar i de vanliga butikskedjorna är INTE i syntet. Länk HÄR.
 
Som vanligt här hittar du min inspiration:
1, 2, 3, 4