Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Vardag

Mitt i veckan och nu börjar helgen närma sig, men det är ju faktiskt vardag. Veckorna rullar på och när man äntligen blir ledig så orkar man nästan inte göra något. Förra veckan så var det fyra dagars vecka och på fredagen fyllde min kära mor 47 år. Detta innebär ju oftast i min värld pyssel och så även denna gång. Dock blir det ingen uppdatering med fokus på detta pyssel, utan det får ni se fram emot ett tag till. Det som denna uppdatering däremot kommer att handla om är just mina vardagspyssel. Det som jag orkar med utan att direkt behöva ta upp mycket yta och plats och som nödvändigtvis innebär minst lika mycket städning som jag i praktiken har lagt på pysslet; virkning.
 
Det som jag älskar med virkning är just att det går att utmana i flertal olika svårhetsgrader. Det finns alltid något man inte har gjort. Det leder oftast till gulliga djur, trots att jag inte behöver dem. Men framförallt det är prakiskt möjligt på en vardagskväll. Nu under denna veckan så är en kanin mitt främsta fokus och jag har hittills hunnit med kropp och huvud. Inte så mycket att hänga i granen ännu, men förhoppningsvis kommer den bli fin. Jag har dessutom använt mitt nya garn från M&K som är ett babyeco-garn (ej sponsrat inlägg).
Garnet fick jag hem för några veckor sedan och det känns verkligen naturnära. Det är inte i några skrikiga färger (även om det finns i en annan serie även med samma fabrikat) och det känns både lite strävt samtidigt som det känns mjuk och gosigt. Det känns mer exklusivt helt enkelt. Jag är även väldigt nöjd över hur enkelt det är att arbeta med det, vilket jag inte hade räknat med. Plus i kanten är helt klart att det är ekologiskt.
Permalink Kategori: Work In Progress Taggar: Barn, Children, Crochet, Eco, Gosedjur, Inspiration, M&K, Marks & Kattens, Soft toys, Virkning, amigurimi, baby, diy, doityourself, ekologiskt, garn, kreativitet, pyssla, rabbit, yarn; Kommentarer (0)

Japan

Livet är härligt och semestern är äntligen bokad. För snart en vecka sedan fick jag den otroligt galna idén att vi borde åka till Japan på semestern. Sagt och gjort nu knappt en vecka senare sitter vi praktiskt taget med flygbiljetten i handen och riktigt längtar efter att åka dit. Flygresan dit och hem samt tidsomställningarna blir nog tuffa. Lika så har jag förstått det som att det kan bli lite trixigt med språket samt att hitta vegetarisk mat, men man lever ju bara en gång. Så just nu består mitt mesta pinterestande med att hitta fina platser att besöka. Vi kommer hålla oss till Osaka och göra ev. någon resa till Nara och Kyoto.
 
Så himla mycket att se och enbart tio dagar att hinna se så mycket som möjligt. Så ikväll har vi laddat upp genom att testa sushi (jag är fortfarande inte helt säker på att det ens var gott), men det kommer väl förmodligen bli lite laddning med att se en eller annan japansk anime-film också innan resan tar fart! Helt plötsligt känner jag att det inte gör så mycket att huset börjar byggas efter semestern ;)
 
Här hittar ni bilderna på pinterest:
Permalink Kategori: Upplevelser Taggar: 2015, Deer, Japan, Kyoto, Nara, Osaka, Resa, Rådjur, YOLO, castle, cherry blossom, minoh, semester, sushi, upplevelser, waterfall; Kommentarer (0)