Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Besked från Ryhov

Det har varit en tung tid nu inför påsk. Det har varit oro, sömnsvårigheter i väntan på besked. Obduktionen som har tagit tre månader innan vi fick svar på och tyvärr var det inte direkt någon ny information som kom upp, utan mer bekräftade mer eller mindre det vi redan visste. Mitt blodprov som tog 5 jäkla förbaskade veckor att få besked på. Så det har varit tufft. Att ligga på vården så mycket som krävs för att få svar är otroligt tufft när man inte mår bra. Jag hatar att vara krånglig, vill helst att allt ska gå enkelt per automatik och ju färre saker som krånglar desto bättre. Att då hamna i ett skede där det krävs att jag som patient ska ligga på för att få svar på ett enkelt blodprov kräver att ringer och frågar, kuratorer som ligger på känns inte helt bra. Sen slutade det i alla fall att jag får sitta på den jobbigaste avdelningen på hela jäkla Ryhov för att få lite mer salt i såren. Se alla gravidmagar som sitter och väntar på ultraljud. Se barnsben springa och busa på avdelningen. Visst ler jag åt dem, men innerst inne så gör det så ont i själen.
 
Jag är så ledsen över att vi har tvingats genomgå denna process, men jag vet att vi kommer vara oändligt tacksamma om det nästa gång går bra. Men det svider i hjärtat att aldrig få se vår lilla Julia växa upp och bli den person som hon egentligen var menat att vara. Vår lilla vackra dotter.
24,5 cm lång, 305g och 3,5 cm långt ryggmärgsbråck.
 
 

Statusuppdatering Huset

Även om det är länge sedan jag la upp något om huset här så innebär det inte att vi inte har kört på med det. Tvärtom faktiskt. Snart är det nämligen dags för elektriker att komma och dra elen i huset. Vi har nästan glesat färdigt hela huset, vi har ett par inneväggar kvar att regla upp och lite OSB-skivor som inte är uppsatta ännu, men mesta dels så är det faktiskt gips kvar. Sen när elektriker har varit på plats kan vi slutföra innerväggar med att isolera lite ytterligare och sen sätta igen på andra sidan. Så framöver blir det förhoppningsvis lite mer plats i huset också.
När vi fortfarande hade lite glesande kvar att göra på övervåningen.
Vi reglade och OSB-skivade färdigt en innervägg på övervåningen. Keso aka snickarkatten var med och höll ett öga så att allt gick rätt till.
Davids föräldrar och mamma och Peter kom förra helgen och hjälpte till att städa av rätt mycket från nedre plan. Sen passade vi även på att börja OSB-skiva hjärteväggen på nedre plan. Den slutförde vi för övrigt i helgen och sen testade vi även på att gispa lite.
 
Igår åkte vi dessutom till Hooks Herrgård för en liten miniweekend. Fin natur och härlig spa-anläggning. Vi fick även trerätters på kvällen dock råkade vi ut för lätt den virrigaste servitören i historien. Men det var ett härligt dygn, även om jag nästan känner mig tröttare efter allt än vad jag var innan. Kanske kroppens sätt att tala om att avslappning behövs? Minivecka blir det nu i veckan i alla fall, tre dagar, vilket ska bli skönt. Hoppas bara på att den förbaskade läkaren kan höra av sig så jag får en ny sjukskrivning innan påskhelgen.
 

Syprojekt

Jag har det fortfarande enormt tufft om dagarna. Vissa dagar önskar jag bara att jag hade orkat med mer saker och andra dagar så har jag nästan samma energi och gajst som allt innan detta med Julia. För ett par veckor sedan hade jag beställt en liten födelsedagspresent till mig själv i alla fall. En provdocka som jag redan har hunnit inviga. Jag tycker det är extremt svårt att få till passformen när jag syr till mig själv, speciellt med tanke på att man t.ex. inte når ryggen och kan se så bra. Så nu har jag provinvigt den med att sy en tunika till mig själv. Använde ett tyg som jag fick av mormor nu när de flyttade och jag tycker själv att den blev rätt söt.
 
Dock lär jag mig nya saker på vägen och tro mig, detta blev långt ifrån perfekt, men det funkar i alla fall. Jag har varit på jakt efter ett gult tyg (mönstrat). Men jag hittar verkligen inget som jag gillar. Det som jag har fastnat för hittills är panduros gula mönstrade tyg. Men problemet är att de finns inget lager på det här i Jönköping, eller på webbshoppen, eller de närliggande orterna heller för den delen. Så jag antar att det blir att släppa det och hitta något annat istället.