Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

20150225

Idag är det den 25 februari och det är alltså min födelsedag. Dagen har varit rätt lugn, varken särskilt mycket stress eller press och väldigt mysig. Har fått både kläder och en god bok så det känns bra. I helgen blir det lite firande med släkt och familj men innan dess är det ett par arbetsdagar kvar!
Bilden ovan är tagen i Omberg där jag, David och Lillan gick på alla hjärtans dag.

Elefant

Igår fick ni ju se lite bilder från i helgen och veckan där jag hade pysslat med de sista delarna på elefanten. Riktigt pilligt var det med att få till tyget snyggt men samtidigt väldigt roligt. Blir ju en liten annan karaktär med den "färgklicken" mot vad det hade varit annars. Over all är jag väldigt nöjd och mönstret som jag använde var väldigt enkelt att följa (trots mycket räkning av maskor). Mönstret hittade jag här för er som vill ha ett roligt projekt framöver. Elefanten blev ca 14 cm på längden och 8,5 cm i höjd och är virkat  ett 100% bomullsgarn och jag har använt ett bomullstyg (100%) från panduro. 
Annars kan ni som vanligt beställa via mig. 300 kr exkl. frakt hade jag tänkt mig. Jag kan även tillverka en i en annan färgskala än den på bilden också om det skulle vara utav intresse. (Handtvätt rekommenderas. Just detta gosedjur har även påsydda ögon vilket gör det inte rekommenderas till barn under 3 år. Har tillverkats i ett hem med husdjur).
 
Om du är intresserad utav att lägga en beställning så kontakta mig på sofiespysselrum@gmail.com.
 
Permalink Kategori: Shop Taggar: Barn, Children, Crochet, Elefant, Elephant, Gosedjur, Järabo, Panduro, Shop, Soft toys, Virkning, kreativitet, projekt, pyssla; Kommentarer (1)

Vecka 8

Jag är ganska så mycket av en tidsoptimist. När jag ser ett projekt som ska göras tänker jag sällan att det här kommer ta en vecka eller två utan snarare en dag. Jag har ju som ni redan vet arbetat rätt mycket med en viss elefant och jag kan härmed äntligen meddela att den är färdig. Men det kommer inte detta inlägg handla om, utan snarare vägen dit.
 
Två elefanter har det blivit. Dock saknade båda två öron och svans och det var helgens projekt att åtgärda. Innan jag började med virkning så såg jag det inte riktigt som ett så otroligt fint hantverk det faktiskt är, utan mer som en tant-syssla. Men att jag är lite av en tant visste jag på sätt och vis redan innan så varför inte bre på det lite till!
 
Jag köpte ett fint tyg på panduro i vintras och äntligen kom en del av det till användning (väldigt lite). Dock hade det varit fräsigt med någon mer stark kontrast öronen så att det verkligen sticker ut, men det får bli till en annan gång. Nu fick allt gå i samma ton stället.
 
Jag skulle äntligen få inviga min nya symaskin (Pfaff Passport 2.0), men det som jag trodde jag skulle behöva den till var bättre anpassad för hand istället så då fick det bli det. Lika fint det. Nu när jag sitter här med ömma fingrar så tycker jag att det var synd att det inte fungerade att utföras på maskinen men det får sparas till ett annat projekt.