Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Dagen och lite tankar

Idag har jag försökt få tag på läkaren som har hanterat vårt fall med Julia och ryggmärgsbråcket för att be om en förlängning på min sjukskrivning. Dock utan att lyckats, så vi får väl se om han ringer upp de närmsta dagarna. Det är fortfarande extremt tufft och sorgen efter vår dotter är väldigt stor. Många tankar snurrar i huvudet på hur det skulle vara att bli gravid igen. Vilka rädslor som kommer finnas med, tankar, och hur jag kommer ta livstecknena på vårt barn nästa gång. Dock gör det extra ont när man blir ständigt påmind om andra människors graviditeter och speciellt när de har dessutom mage att klaga på sitt tillstånd. Jag skulle ju göra vad fanken som helst för att kunna byta plats. Jag hade alla dagar i veckan valt att få en superjobbig graviditet (foglossning började jag känna av sist så det räknar jag med i framtiden) om jag hade fått ett friskt barn som inte sjukhusbesök var ett krav för att få en vardag som fortfarande hade varit lååångt ifrån svenssonlivet.
 
I övrigt har jag spenderat dagen med att virka och gosa med Keso i soffan framför Bones. Mitt intresse för virkningen är verkligen starkt och det känns som att det har blivit viktigare att hålla igång det nu efter allt, märkligt egentligen för det hade verkligen inte varit konstigt om det hade varit tvärtom med tanke på att det är just amigurumi som jag tycker är roligast. Just nu är projektet en av lalylala-dockorna "lammet Lupo" och det är ett rätt stort projekt mot vad jag har gjort de senaste veckorna.
 
 

Lite fler bakverk

Måndag igen och tillbaka med fler bakverk. Jag har kör på både med cupcakes i olika fäger och höjd, samt en dammsugare. Det är ännu roligare när man ser att de får ungefär samma storlek som de "riktiga" bakverken. Något som jag har upplevt mer nu de senaste veckorna som jag har varit hemma mer är att jag utvecklats enormt mycket med virkningen. Att vara kreativ är något som alltid har varit viktigt för mig, men även om jag har ett jobb som innebär att vara kreativ digititalt så blir det aldrig samma sak som att pyssla för hand. Att känna det man gör så nära känns mer genuint och mer betydelsefullt.
 
Permalink Kategori: Shop Taggar: Barn, Children, Crochet, Järabo, Panduro, Virkning, bakverk, cupcakes, dammsugare, garn, punchrulle; Kommentarer (0)

Semlor för fettisdagen

För några dagar sedan besökte jag panduro för att fylla på mitt garnförråd. Inte för att det börjar ta slut eller så, men för att jag saknar garn i rätt färg för att kunna göra de saker som jag faktiskt vill just nu. Enda sedan Julia försvann så har mitt intresse för virkning minskats ned en hel del. Tanken var ju att hon skulle kunna ha vissa saker att leka med. Nu blir det inte så, men eftersom jag fortfarande tycker att virkningen, eller att pyssla generellt sätt egentligen, är så himla avslappnande så passar jag på nu under min sjukskrivning att göra det ändå. Denna gången blev det ett par semlor, men tillskillnad från i "vanliga" fall så kommer dessa hamna på min mammas förskola så att barnen kan "fika semla" på fettisdagen.
 
Jag tycker att virkat fika kan bli så himla fint. Samtidigt är det lite opraktiskt om man har ett hem med djur eftersom garn drar till sig hår något fruktansvärt. Det som jag älskar mest med det är just att man oftast inte kan hitta sånt här i affärerna och att ha något som är handgjort är dessutom ännu finare.
Permalink Kategori: Shop Taggar: 2016, Barn, Children, Crochet, Järabo, Panduro, Soft toys, Virkning, semla; Kommentarer (0)