Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Historien om Hem & Hobby-besöket

Förra helgen var jag och David i Hjo. Dit vill jag egentligen varje sommar, lite som en tradition - men mest för mina fina barndomsminnens skull. Jag vill aldrig ha direkt någon plan - utan mer bara vara där och njuta av omgivningen, kulturlivet samt se en ljuv syn av vättern som jag tyvärr inte anser att Jönköping har gjort (järnvägen och de större bilvägarna förstör vättervyn här). Men förutom det så tänkte jag att en sväng på Hem & Hobby i Hjo alltid kan vara kul.
 
David har inte varit där tidigare och när jag skulle beskriva det för honom så sa jag; någon blandning av rusta och en tygaffär. Dock när klockan blev framåt fyra så beslöt David sig för att kolla upp öppettiderna (som jag hade för mig var öppet till 18) men enligt hemsidan så stängde det fyra. Sa lite besviket att det får väl bli nästa år då. När vi sedan skulle åka vid fem-tiden så råkade vi hamna utanför Hem & Hobby och lika så på skyltade butiken med att det skulle stänga fyra.... men parkeringen var full med bilar och människor gick in och ut ur butiken så vi svängde snabbt in där och mycket riktigt så var det öppet.
 
Väl inne så gick jag raka vägen till sy och tygavdelningen och hittade ganska så direkt det vita tyget med mönster på och blev störtförälskad. Såg till att få det uppklippt, även om jag inte vet vad jag ska ha det till för någongång så kommer det säkert till användning. Sedan gick jag och kollade på knappar och hittade även där äkta träknappar, så som jag har letat efter det för en vettig peng. Så istället för att betala 20 kr styck för varje knapp, som man oftast får göra så hittade jag ett trepack för ca 15 kr styck. Hittade även riktigt fina metallknappar med mönster på. Himla bra det där att hitta pysselgrejer när man inte behöver det, då kanske man har något som passar nästa gång istället.
 

Kommentera här: