Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Husbygge vecka 25 och 26

 Nu blir det ett litet större inlägg just för att det har varit lite mycket för att hinna uppdatera under förra veckan. Så nu blir det ett dubbelinlägg angående huset.
 
Vi började vecka 25 med att skruva upp osb-skivor i vårt blivande sovrum. Vi har blivit sjukt snabba på att just skruva upp skivmaterial. Så under ett par timmar så hade vi hunnit skruva en hel vägg.
Dagen därpå åkte vi ut igen och skruvade upp osb-skivor i snedtaket. Här blev det en jäkla massa pussel och det var lite frustrerande, men samtidigt var det skönt att använda allt som annars inte går åt. Denna veckan var ju även midsommarveckan, vilket var bra för vår del, då vi kände att vi verkligen fick mer tid ute i huset. Älskar när min ordinarie arbetsvecka blir dessutom lite förkortad.
Dag tre hann vi dessutom både att sätta osb-skivor på den korta lilla väggen och gipsa ytterväggen.
Sen på helgen satte vi allt takgips i samma rum. Nu är dessutom det bara ett sovrum kvar och badrummet kvar på övervåningen (inkl. alla klädkammare) och sen är det bara en jäkla massa spacklingsjobb och andra detaljarbeten kvar. Men det känns ganska klart nu helt plötsligt.
På söndagen hade vi paus. Då åkte vi upp till Davids kusiner i Norrköping och kollade på deras hus. De har båda två köpt hus däruppe och hunnit flytta. Dock har den ena en del renoveringsarbete kvar innan de kan luta sig tillbaka. På något sätt känns det ändå skönt att få allt gjort tills man har flyttat in. Även om vårt arbete förstås är bra mycket större nu, men på något sätt blir detta mer vårt än vad jag tror att ett äldre hus, som någon annan har haft som sin husdröm hade kunnat bli vårt hem.
 
På tisdagen och onsdagen åkte vi ut igen och påbörjade att osb-skiva entrén. Även här en jäkla massa skruvar men vi har blivit så grymt snabba så det går ganska så fort. Avstånden som behövde mätas i början har börjat sitta i kroppen av någon konstig anledning. Vi har även blivit tvugna till en del städning, men helt plötsligt blev entrén jättestor, och då har vi ändå en gipsskivehög kvar.
Sen nu till helgen har vi börjat att gipsa entréväggen och nu börjar även det kännas klart. Vi har även hunnit regla upp den allra sista innerväggen i huset, garderobsväggen och jag är så himla stolt över våra prestationer dessa två veckor. Det har hänt jäkligt mycket och som sagt har vi blivit av med en massa skräp och har det mer i ordning nu än tidigare. Vi får väl se vad som vi hugger tag i här näst. Semester är om två veckor och då kommer det bli en himla massa arbete som blir gjort.
 
 

Kommentera här: