Läs Husbloggarna på Vibyggerhus

Husbygge vecka 23

Sedan har vi även fortsatt måla husets utsida, fortfarande en hel del detaljer kvar på första strykningen, men fint blir det. Man vet ju aldrig hur vädret blir framöver så man får ju gärna prioritera det när det väl är uppehåll, dock är det så förbaskat tråkigt. Tur ändå att vi valde allt i vitt, istället för ett flerfärgat hus med massa jobbig detaljmålning.
På lördagen var Davids föräldrar ute vid huset och hjälpte oss dels att bli av med getingboet som vi har fått och även få på takhuvorna som saknades. Vi fick även lite mer hjälp med spackling och inhandling av tejp.
David och jag började gipsa taket ute i kupan och bra blir det. Vi hann halva kupan på lördagen, så till söndagen var det bara hälften kvar. Dock lite mindre tid återstod eftersom vi skulle träna och fixa med lite andra måsten som också måste tas tag i, som t.ex. att handla.
Så långt hade vi kommit när vi åkte ifrån på lördagen.
På söndagen var vi ute några timmar också, även om det inte blev riktigt lika många som på lördagen. Men vi hann med mer än hälften av det arbetet som återstod så det var inte så mycket kvar som vi lämnade, men allt tar sin tid.
 
Ju mer tiden går och ju mer färdigt huset blir desto svårare har jag att fatta att här ska vi bo sen. Häftigt att bygga sitt eget hem och verkligen se det i sin takt ta form. Det är inte alls samma sak som att leja bort. Visst en snabbare inflytt får man, men jag käner verkligen att vi hinner mogna in i de beslut som tas längs vägen.

Kommentera här: